Masło klarowane 340ml
Masło klarowane ghee charakteryzuje lekko orzechowy aromat, delikatny posmak i złocisty kolor. Masło klarowane ghee przygotowywane na różne sposoby występuje w kuchniach całego świata.

Dzięki odparowaniu wody i usunięciu zanieczyszczeń masło klarowane ghee staje się bardzo dobrym tłuszczem do smażenia. Jego temperatura dymienia, czyli temperatura, w której tłuszcz zaczyna się palić i dochodzi do wytwarzania toksyn, jest o ok. 100°C wyższa niż masła i wynosi 252°C.
W naszej ofercie dostępne jest: masło klarowane 340 ml oraz masło klarowane 700 ml.
|
ABC w oleju w maśle klarowanym:C Cenne witaminy E Eteryczny A Apetyczny |
Ważne informacje
Dla kogo
Polecany dzieciom, osobom dorosłym oraz starszym.Skład
99,8% tłuszczu mlecznegoPrzechowywanie
Masło klarowane należy przechowywać w lodówce w 4-10°CBarwa
ŻółtaCo nas wyróżnia
Naturalny skład
Tradycyjna receptura
Pełne witamin
Wytwarzane z pasją
Opis
- Pojemność
- 340 ml
- Kraj pochodzenia
- Polska
- Region pochodzenia
- Roztocze
- Data przydatności
- 6 miesięcy
- Przechowywanie
- Lodówka, 4-10 St. C.
Producent: Smak Natury
Informacje o producencie / Osoba odpowiedzialna w UE
SMAK NATURY GRZEGORZ HAŁAT,
ulica Strażacka 81, 43-300 Bielsko Biała,
NIP: 5472014153, REGON: 240326187,
telefon kontaktowy: +48 512 187 177,
email: zamowienia@e-smaknatury.com.pl