Olej z orzechów włoskich 500ml
Olej z orzechów włoskich 500ml tłoczony posiada żółto- brązowe zabarwienie i ma charakterystyczny orzechowy zapach. Produkt ceniony jest za wybitny i niepowtarzalny smak z nutką karmelu. Wszystko to sprawia, że olej z orzecha włoskiego idealnie nadaje się jako dodatek do sałatek, sosów i dressingów. Bardzo ważne jest, aby stosować go wyłącznie na zimno. Po poddaniu obróbce termicznej traci swoje cenne właściwości.
Nasz naturalny olej z orzechów włoskich 500ml
Olej z orzecha włoskiego tłoczony na zimno ma orzechowy smak i aromat, który sprawia, że jest idealnym dodatkiem do sałatek, dipów, sosów, wypieków i deserów. Ze względu na delikatny smak i niską odporność na wysoką temperaturę, nie zaleca się używania oleju z orzecha włoskiego do smażenia lub gotowania. Olej z orzecha włoskiego najlepiej stosować na zimno, aby zachować jego wartości odżywcze i smak.
Sprawdź również właściwości oleju rydzowego 500ml.
ABC w oleju z orzechów włoskichB Bogaty smak E Eteryczny A Apetyczny |
Ważne informacje
Dla kogo
Polecany dzieciom, osobom dorosłym oraz starszym.Skład
Tłoczony w 100% z miąższu owoców orzecha.Przechowywanie
Olej z orzechów włoskich należy przechowywać w lodówce w 4-10°C.Barwa
JasnobrązowyCo nas wyróżnia
Wyjątkowy skład
Tradycyjna receptura
Odpowiedni proces produkcji
Wytwarzane z pasją
Opis
- Pojemność
- 0,5 ml
- Kraj pochodzenia
- Polska
- Region pochodzenia
- Roztocze
- Data przydatności
- 6 miesięcy
- Tłoczony na zimno
- Tak
- Przechowywanie
- Lodówka, 4-10 st.C
- Naturalny osad
- Tak