Olej z czarnuszki 500ml
Olej z czarnuszki 500 ml dostępny w naszym sklepie internetowym jest pozyskiwany z upraw na najlepszych glebach i charakteryzuje się wysoką jakością oraz jest to produkt tłoczony na zimno, co pozwala zachować jak najwięcej właściwości nasion czarnuszki.
Olej z czarnuszki tłoczony na zimno 500 ml
Olej z czarnuszki jest to produkt, który powstaje w procesie tłoczenia na zimno nasion Czarnuszki. Czarnuszka jest rośliną znaną i uprawianą już od czasów starożytnych. Olej z czarnuszki 0,5l ma ciemnobrązowy kolor i charakterystyczny, intensywny zapach, charakteryzuje się gorzkawym, korzenno-pieprznym posmakiem, korzennym zapachem oraz ciemnobrązową barwą. W kuchni może być wykorzystywany do przygotowywania różnego rodzaju potraw, w tym sałatek, dipów, sosów i dań mięsnych oraz wegetariańskich i wegańskich. Jego intensywny smak i zapach można łagodzić, mieszając go z oliwą z oliwek lub miodem. Posiadamy również masło klarowane 700ml.
Dla kogo?
Olej z czarnuszki jest odpowiedni dla dzieci (po 12. miesiącu życia), dorosłych oraz osób starszych. Zaleca się jednak ostrożność w przypadku kobiet w ciąży i karmiących piersią ze względu na działanie przeciwskurczowe.
Alergeny i przeciwwskazania
Produkt nie zawiera sztucznych dodatków ani alergenów, jednak osoby z nadwrażliwością na składniki oleju powinny skonsultować się z lekarzem przed jego stosowaniem.
Zastosowanie w kuchni
Olej z czarnuszki, dzięki swojemu intensywnemu, korzennemu smakowi, stanowi doskonały dodatek do wielu potraw. Jest szeroko ceniony za swoje walory smakowe. Oto propozycje zastosowania oleju z czarnuszki w kuchni:
Do sałatek: olej z czarnuszki świetnie komponuje się z sałatkami i surówkami, zwłaszcza tymi o neutralnym smaku. Dodaje im charakterystycznej ostrości i głębi smaku. Można go używać zamiast tradycyjnego dressingu, łącząc z sokiem z cytryny, miodem i odrobiną soli.
Do past kanapkowych: dodanie łyżki oleju z czarnuszki do hummusu lub past kanapkowych, takich jak pasta z awokado czy twarogowa, podkreśli ich smak i wzbogaci wartości odżywcze.
Do zup: olej z czarnuszki doskonale komponuje się z zupami kremowymi, takimi jak krem z dyni, marchewki czy soczewicy. Dodaj kilka kropel na talerz tuż przed podaniem, aby wzbogacić smak potrawy.
Ważna uwaga: Olej z czarnuszki nie nadaje się do smażenia, ponieważ pod wpływem wysokiej temperatury traci swoje cenne właściwości odżywcze. Zaleca się stosowanie go wyłącznie na zimno, jako dodatek do gotowych potraw.
|
|
ABC w oleju z czarnuszkiA Apetyczny smak.
F Fantastyczna barwa, |
Ważne informacje
Dla kogo
Polecany dzieciom, osobom dorosłym oraz starszym.Skład
Tradycyjnie tłoczony i pozyskany w 100% z nasion czarnuszki.Przechowywanie
Olej z czarnuszki jest tłoczony na zimno, należy przechowywać w lodówce w 4-10°CBarwa
Ciemnobrązowa.Co nas wyróżnia
Wyjątkowy skład
Tradycyjna receptura
Odpowiedni proces produkcji
Wytwarzane z pasją
Opis
- Pojemność
- 0,5 ml
- Kraj pochodzenia
- Polska
- Region pochodzenia
- Roztocze
- Data przydatności
- 6 miesięcy
- Tłoczony na zimno
- Tak
- Przechowywanie
- Lodówka, 4-10 st.C
- Naturalny osad
- Tak
Producent: Smak Natury

Informacje o producencie / Osoba odpowiedzialna w UE
SMAK NATURY GRZEGORZ HAŁAT,
ulica Strażacka 81, 43-300 Bielsko Biała,
NIP: 5472014153, REGON: 240326187,
telefon kontaktowy: +48 512 187 177,
email: zamowienia@e-smaknatury.com.pl
