search

Olej z rokitnika 500ml

Cena: 150,00 zł
Brutto Produkt Dostępny + Wysyłka w 24 h!

Olej z rokitnika jest jednym z najcenniejszych wśród olei roślinnych, ponieważ stanowi bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3 i omega 6.

Zawiera kwas linolowy, α-linolenowy, oleinowy, palmitynowy i stearynowy, a także karotenoidy, tokoferole oraz fitosterole.

Nasz olej z rokitnika tłoczony jest na zimno. Ma charakterystyczny smak i zapach, jest gęsty o bardzo intensywnym kolorze, który zawdzięcza dużej zawartości prowitaminy A.

Ilość

Rokitnik zwyczajny (Hippophae rhamnoides) ciernisty krzew z rodziny oliwkowatych występujący w stanie naturalnym w Europie, na Kaukazie i na Syberii.

W Polsce rośnie na piaszczystych urwiskach nadmorskich oraz w Pieninach. Olej z rokitnika, którego bogactwo wykazują zarówno owoce, jak i nasiona to pożądany produkt zarówno w przemyśle farmaceutycznym, spożywczym jak i kosmetycznym.

ROK-500ML
991 Przedmioty

Opis

Pojemność
0,5 ml
Kraj pochodzenia
Polska
Region pochodzenia
Roztocze
Data przydatności
6 miesięcy
Tłoczony na zimno
Tak
Przechowywanie
Lodówka, 4-10 st.C
Naturalny osad
Tak