Olej rydzowy 250ml
Olej rydzowy 250ml z lnianki ma charakterystyczny, intensywny zapach i smak, którym można wzbogacić wiele potraw. Olej z lnianki jest tłoczony na zimno, co oznacza, że jest to produkt nierafinowany i zachowuje większość swoich właściwości odżywczych.
W kuchni naturalny olej z rydzyka 250ml jest często wykorzystywany jako dodatek do sałatek, dipów, sosów i zup. Można go również stosować do pieczenia chleba, ciast i innych wypieków, ale, należy uważać na jego stabilność termiczną.

Tradycyjny olej rydzowy 250ml - niezbędnik w zdrowej diecie
Warto pamiętać, że olej z rydzyka 250ml ma krótki czas trwałości, dlatego należy przechowywać go w chłodnym i ciemnym miejscu, aby nie utracił swoich wartości odżywczych. Lnianka to nie ta sama roślina co len. Dostępny również większy olej rydzowy 500 ml.
|
ABC w oleju lnianym:B Bogate walory smakowe, E Eteryczny. A Apetyczny, |
Olej z rydzyka 250 ml: najważniejsze informacje
Dla kogo
Polecany dzieciom, osobom dorosłym oraz starszym.Skład
Naturalnie tłoczony w 100% z nasion rącznika pospolitegoPrzechowywanie
Olej rydzowy należy przechowywać w lodówce w 4-10°C.Barwa
Słomkowa.Co nas wyróżnia
Wyjątkowy skład skład
Tradycyjna receptura
Doskonały w kuchni
Wytwarzane z pasją
Opis
- Pojemność
- 0,25 ml
- Kraj pochodzenia
- Polska
- Region pochodzenia
- Roztocze
- Data przydatności
- 6 miesięcy
- Tłoczony na zimno
- Tak
- Przechowywanie
- Lodówka, 4-10 st.C
- Naturalny osad
- Tak
Producent: Smak Natury
Informacje o producencie / Osoba odpowiedzialna w UE
SMAK NATURY GRZEGORZ HAŁAT,
ulica Strażacka 81, 43-300 Bielsko Biała,
NIP: 5472014153, REGON: 240326187,
telefon kontaktowy: +48 512 187 177,
email: zamowienia@e-smaknatury.com.pl