Olej z pestek dyni 250ml
Olej z dyni 250ml ma delikatny smak i aromat, który idealnie nadaje się do różnorodnych zastosowań. W kuchni można go stosować w sałatkach, dipach, zupach, jako dodatek do pieczywa i wiele więcej. Kolor oleju z pestek dyni tłoczonego na zimno to ciemnozielony lub brązowy, a jego smak jest łagodny, orzechowy. Olej dyniowy naturalny 250 ml tłoczony na zimno jest coraz bardziej popularnym produktem w sklepach z żywnością naturalną i kosmetycznych ze względu na swoje właściwości i różnorodne zastosowania.
Tradycyjny olej z pestek dyni 250ml
Olej dyniowy 250ml tłoczony na zimno jest wszechstronnym olejem kuchennym, który można wykorzystać w różnych przepisach. Ze względu na swój delikatny smak i aromat, olej z dyni idealnie nadaje się do sałatek i zup, zwłaszcza tych z warzywami korzeniowymi, a także jako dodatek do sosów i dressingów, można go także dodać do makaronów, ryżu lub ziemniaków, aby nadać im delikatny smak i aromat.
Jednym z ciekawszych zastosowań oleju z pestek dyni w kuchni jest jego wykorzystanie do wypieku chleba. Dzięki swoim właściwościom olej z pestek dyni 250 ml może pomóc w uzyskaniu miękkiego i wilgotnego wewnątrz, a zarazem chrupiącego na zewnątrz pieczywa.
Olej dyniowy naturalny 250ml tłoczony na zimno to doskonały wybór dla osób, które cenią sobie naturalne i zdrowe produkty spożywcze oraz chcą eksperymentować z nowymi smakami i aromatami w kuchni. Dostępny również większy olej z pestek dyni 500ml.
Witaminy zawarte w oleju z pestek dyniA Apetyvzny smak.
D Doskonały w kucbni. |
Ważne informacje
Dla kogo
Polecany dzieciom, osobom dorosłym oraz starszym.Skład
Tłoczony w 100% z pestek dyni.Przechowywanie
Olej z pestek dyni należy przechowywać w lodówce w 4-10°C.Barwa
Wyjątkowy ciemnozielony kolor.Wyjątkowy skład
Tradycyjna receptura
Odpowiedni proces produkcji
Wytwarzane z pasją
Opis
- Pojemność
- 0,25 ml
- Kraj pochodzenia
- Polska
- Region pochodzenia
- Roztocze
- Data przydatności
- 6 miesięcy
- Tłoczony na zimno
- Tak
- Przechowywanie
- Lodówka, 4-10 st.C
- Naturalny osad
- Tak