Ocet winny biały

Ocet winny biały jest doskonałym dodatkiem do potraw. Świetnie sprawdza się jako dodatek do sałatek. Ocet winny nadaje potrawom charakterystycznego kwaskowatego smaku oraz aromatu.

Ocet winny ceniony był już w starożytności. Używano go przede wszystkim do marynowania mięs, przyprawiania żywności oraz w formie napoju na złagodzenie pragnienia. Pełnił też rolę antybiotyku i środka dezynfekującego.

Ocet winny przynosi całą masę korzyści i właściwości zdrowotnych, m.in.:

  • pomaga obniżyć ciśnienie krwi;
  • hamuje powstawanie zmarszczek oraz plam starczych;
  • wspomaga trawienie;
    pomaga we wchłanianiu magnezu oraz wapnia;
  • dzięki niewielkiej ilości kalorii świetnie sprawdza się w diecie odchudzającej;
  • wspomaga metabolizm;
  • ma silne działanie bakteriobójcze.

Nasz ocet winny powstaje z białych, ekologicznych winogron. Należy go stosować wyłącznie na zimno, a po otwarciu przechowywać w temperaturze powyżej 2oC w zacienionym miejscu.


Ocet winny czerwony

Ocet winny czerwony jest doskonałym dodatkiem do potraw. Świetnie sprawdza się jako dodatek do gulaszu, baza do sosu sałatkowego jako dodatek do czerwonych warzyw lub marynata do mięs. Ocet winny nadaje potrawom charakterystycznego kwaskowatego smaku oraz aromatu.

Ocet winny ceniony był już w starożytności. Używano go przede wszystkim do marynowania mięs, przyprawiania żywności oraz w formie napoju na złagodzenie pragnienia. Pełnił też rolę antybiotyku i środka dezynfekującego.

Ocet winny przynosi całą masę korzyści i właściwości zdrowotnych, m.in.:

  • pomaga obniżyć ciśnienie krwi;
  • hamuje powstawanie zmarszczek oraz plam starczych;
  • wspomaga trawienie;
  • pomaga we wchłanianiu magnezu oraz wapnia;
  • dzięki niewielkiej ilości kalorii świetnie sprawdza się w diecie odchudzającej;
  • wspomaga metabolizm;
  • ma silne działanie bakteriobójcze.

Nasz ocet winny powstaje z białych, ekologicznych winogron. Należy go stosować wyłącznie na zimno, a po otwarciu przechowywać w temperaturze powyżej 2oC w zacienionym miejscu.