Czarny czosnek 100g
Jesteście ciekawi, jak powstaje i do czego można wykorzystać czarny czosnek? Pewne jest, że stosowanie czarnego czosnku w codziennej diecie pozytywnie wpływa na nasz organizm. Można go podawać na pieczywie, dodawać do sałatek, farszów, deski serów i wielu innych potraw. Ze względu na działanie antybakteryjne i przeciwgrzybicze, nazywany jest naturalnym antybiotykiem. Doskonale wzmacnia odporność i usuwa wolne rodniki.

Czarny czosnek powstaje w wyniku poddania świeżego, zwykłego białego czosnku długotrwałemu procesowi starzenia. Czosnek trzyma się 60 dni w specjalnej komorze w temperaturze około 60°C i w wysokiej wilgotności, a codzienne spożycie pozytywnie wpływa na układ odpornościowy, pokarmowy oraz układ krążenia.
|
Witaminy zawarte w czarnym czosnku:B bierze udział w podstawowych funkcjach życiowych A wzmacnia układ immunologiczny C pomaga obniżyć ciśnienie krwi |
Ważne informacje
Dla kogo
Polecany dla dorosłych, dzieci oraz osób z dolegliwościami pokarmowymi.Skład
100% czosnek z ekologicznych upraw.Przechowywanie
Czarny czosnek należy przechowywać w lodówce w 4-10°C.Informacje ogólne
Czosnek poddawany jest długotrwałemu procesowi starzeniaCo nas wyróżnia
Naturalny skład
Tradycyjna receptura
Pełne witamin
Wytwarzane z pasją
Opis
- Pojemność
- 100 gr
- Kraj pochodzenia
- Polska
- Region pochodzenia
- Roztocze
- Data przydatności
- 12 miesięcy
- Przechowywanie
- Lodówka, 4-10 St. C.